Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / ЗАЩО ЕМИЛ КОСТАДИНОВ ИЗДИГА РАДЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ?

ЗАЩО ЕМИЛ КОСТАДИНОВ ИЗДИГА РАДЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ?

Hits: 89

🔴 ЕМИЛ КОСТАДИНОВ - СЪВЕТНИК НА ЕДИН ОТ СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ В ПЪРВОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ С ГЕРДЖИКОВ И ЧАСТ ОТ БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ В НС БАЗА ГО ИЗДИГА ЗА ВТОРИ МАНДАТ, не футболистът Емил Костадинов
🔴 Изчитам патетичните прессъобщения за издигането на Румен Радев за втори мандат от инициативния му комитет. Толкова голямо напудряне скоро не е имало. И замазване на фактите. Вярно, сред гостите на събитието има хора, на които съм симпатизирала като малка - преди да разбера каква точно е журналистиката в БГ. Ани Заркова, съпредседател на инициативния комитет. Тя е и първата, която изчитайки мой текст, още през 2008 или 2009 каза “пише много добре”. Споделям го, защото е важно и е за напомняне из червените редици. Зла съм, но съм безкрайно точна във фактите.
ЗАЩО ЕМИЛ КОСТАДИНОВ ИЗДИГА РАДЕВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ?На общата снимка от това мероприятие, се отличава позата на Емил Костадинов, футболната легенда от 94-а. Ако се вгледате, ще видите как е подал главица. Подкрепата е важно нещо. Ако е публична - още повече. Защото милионите българи, гледали онези епични мачове, вярват на думата на футболистите от златното поколение. Което може да донесе гласове от рода на “Щом Емо Костадинов подкрепя Радев, ще гласувам за него. Той няма да ни излъже. От друго време е.”. ?
🔴 И в този ред на мисли, аз ще ви припомня нещо от статия на БНР от 22.03.2017г. : Емил Костадинов влезе в борда на директорите на „Национална спортна база“/ “Емил Костадинов е новият член на борда на директорите на "Национална спортна база". Новината, че нейният съветник вече е част от управлението на дружеството, беше съобщена от служебния министър на младежта и спорта проф. Данела Дашева преди началото на днешното заседание на правителството. “
🔴 Продължавам с припомнянето от 25.01.2017г : Радев назначава служебно правителство - правителството с премиер Герджиков.
🔴 И още: Румен Радев встъпи в длъжност като Президент на Република България - това е заглавието в медиите от 22 януари 2017г.
🔴 Нека обобщим - в първото служебно правителство на Румен Радев, назначено три дни след встъпването му в длъжност, Емил Костадинов е назначен за съветник на служебния министър на младежта и спорта и влиза в борда на директорите на “Национална спортна база”. Снощи същият участва в издигането на втори мандат на Радев, навсякъде представен просто като футболист.
🔴 Понякога е хубаво репортерите, които отразяват такива събития, да описват правилно профила и биографията на личностите. Защото българският гласоподавател е длъжен да знае кой кой е в политиката и защо.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.