Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / МАМИНИ СИНЧЕТА И ТАТИНИ ПРИНЦЕСИ / “ТОВА Е НА ТОЯ СИНА, СЕТИ ЛИ СЕ?”

МАМИНИ СИНЧЕТА И ТАТИНИ ПРИНЦЕСИ / “ТОВА Е НА ТОЯ СИНА, СЕТИ ЛИ СЕ?”

Hits: 317

МАМИНИ СИНЧЕТА И ТАТИНИ ПРИНЦЕСИ /  “ТОВА Е НА ТОЯ СИНА, СЕТИ ЛИ СЕ?”“Това е на тоя сина”- си шушукат инстаграмките с влажен поглед и широко отворени крака
#СоциалниКоментари
#ВтораЧаст
В първите години на прехода България не е ограбена. Да те ограбят е да ти опрат пистолет в слепоочието. България е раздадена на тези, от които се очаква да умножат парите. Да ги пазят. И да върнат ресто, разбира се. Ако бях стигнала до този извод, докато бях студентка щях да си спестя огромни главоболия. Съвсем несъзнателно се бях озовала в приятна компания на група мамини синчета и татини принцеси, които намираха моето следване в университет за пълна загуба на време. Тази весела дружинка се събираше в известен столичен билярд клуб и започваше гуляите си с водка, бело и трева още от обяд. В заведението имаше няколко сепарета, които винаги бяха резервирани. Ако не си приятел на богаташчетата, нямаше вариант да попаднеш на това митично и много популярно място. Бащите на моите приятели бяха наперени борци, смели до безразсъдство, измислили новата професия - рекет. На младини са били стращилища в цялата страна - чупели, биели, крадяли, продавали дрога, убивали дори. Е, някои не бяха доживели и първият рожден ден на децата си, защото животът на ръба обикновено свършва по един начин - в чувал в моргата. Но има и късметлии, които оживяват. Обличат костюми. Приватизират, инвестират и дори влизат в парламента. Създават контакти с хитрите пазители на червените куфарчета. Обвързват фамилиите си.
Но за тях се знае. Нищо ново нямам да ви кажа. Само че за децата им - мога. Те са млади. Облечени са скъпо. Парфюмът е купен от Дубай или от Лондон. Слизат със замах от лъскави спортни коли. След тях вървят охранители. Мутрите им правят път. Гледат лошо и надменно, сякаш всички са им длъжни. Вадят пачки, командват с ръка, присвиват очи, за да видят респект у околните. Коя е жертвата днес? Издънката на богаташа обикаля напосоки, когато говори по телефона. Крещи и заплашва. Държи присъствието му да е забележимо. Играе си с ключа от колата. Нова е и трябва да се напълни с жени. Перхидролени силиконови кифли го стрелкат с очи от близкото сепаре. "Тва е на тоя сина, сети ли се...", шушукат си красавиците. Искат да го имат, защото ще им завиждат, ще им купи нови дрешки, а може би и кола, която после ще си вземе обратно и ще даде на следващата. Пари - в изобилие.
Той не е играч на борсата. Не е създал софтуерна компания, която може да продаде за милиони. За него образованието не е важно, защото сметката винаги е пълна. Родителите се грижат за нея. Синчето не става в 6 сутринта. Фирмата зависи от него само по документи - той използва офиса си за друго. Даже напротив - в 6 сутринта си ляга, ако не е прекалил със субстанциите, разбира се.
Неговата сила е в хитовата дискотека през нощта, във ВИП сепарето. Той е второ поколение богаташ. Обича салфетки, оркестър и да му веят с ветрило. Тате е мутра, олигарх или политик. Успял е да натрупа лесни пари, които още по-лесно дава на момчето. Да се знае, че е негов син. Но вместо да увеличава първоначално натрупания капитал, детето ги пръска по заведения, скъпи хобита и жени. Логично, рано или късно става за резил. И винаги живее в сянката на тате. А ако бащата го убият, става зависим от мама. Което поражда комплекси за цял живот. Това са децата на героите от прехода.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.