Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / ЗАЩО, ДРАГА, ТИ Е ТАЗИ ФАЛШИВА ЧАНТА НА “ШАНЕЛ” И КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ, ЧЕ СТРУВАШ ПОВЕЧЕ ОТ 50 СТОТИНКИ?

ЗАЩО, ДРАГА, ТИ Е ТАЗИ ФАЛШИВА ЧАНТА НА “ШАНЕЛ” И КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ, ЧЕ СТРУВАШ ПОВЕЧЕ ОТ 50 СТОТИНКИ?

Hits: 697

ЗАЩО, ДРАГА, ТИ Е ТАЗИ ФАЛШИВА ЧАНТА НА “ШАНЕЛ” И КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ, ЧЕ СТРУВАШ ПОВЕЧЕ ОТ 50 СТОТИНКИ?
#СоциалниКоментари
#ПърваЧаст
Защо магазините са пълни с реплики на известни дизайнерски марки попитах днес продавачка в един магазин. От няколко месеца съм особено изненадана как фалшиви дрехи, чанти и обувки са залели българския пазар по търговските улици на големите градове, включително и в столицата. На “Витошка” е пълно с ментета. Чета новинарските сайтове постоянно, не съм видяла някой от МВР да се е трогнал от продажбата на реплики, макар това да е грубо нарушаване на закона.
Но все тая, този пост няма да е политически. Та на въпроса ми към продавачката, тя отговори много простичко “Клиентите търсят и искат. Ние трябва да отговорим.”. И сега аз започвам да разсъждавам защо му е на някой фалшива чанта “Шанел”, “Диор” или “Гучи”. Ако иска да покаже висок стандарт пред приятелките си - няма да стане - ментето личи - различна кожа, криви шевове, по-малко или повече орнаменти, бързо ръждясва метала. Да, на снимка в инстаграм след обработка с Фотошоп-програма, може и да не се хване. Но същият този фотос ще бъде в някое капанче, девойчето няма да е облечено с дрехи, отговарящи на стандарта на жена, имаща чанта за няколко хиляди лева. Всичко по нея ще бъде фино, изискано до най-малката подробност. Силиконовите гърди няма да са надути до пръсване, устната няма да се удря в изпиления до максимум нос и скулите, приличащи на тези на хамстер. Така изглеждат мацките от социалните мрежи с фалшивите чанти и обувки на скъпи марки и с новия IPHONE.
И аз продължавам да не разбирам защо все повече и повече девойките залитат в тази диагноза клонинг. Срещат се с различни господа, много на брой, правят евтин секс - макар понякога да получават по 5 000 евро на сеанс, обличат се долнопробно, но табелно, карат фирмени коли и пият шампанско с пико, защото коката не ги кефи вече - искат нещо по-хард, което да ги подмокри още в дискотеката. Ще се снимат в бара, на плажа, ще обработят лицата си като руските манекенки и ще се пуснат в социалните мрежи, които вече изглеждат като продавалник на женска плът. Виждаш всичко безплатно - тя го е извадила - дупето, гърдите, банските едва скриват междукрачието й. Тя е твоя, на един клик разстояние.
Много е тъжно това, пичове. Много!
И искам да ми кажете кой го създаде, кой го наложи, или не - кажете ми има ли шанс това течение на плътопродажба да бъде унищожено?

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.