Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / ПОЛИТИЧЕСКИТЕ, МЕДИЙНИТЕ И ДРУГАРСКИТЕ ВРЪЗКИ, НА КОИТО ВИСИ РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ, МЕДИЙНИТЕ И ДРУГАРСКИТЕ ВРЪЗКИ, НА КОИТО ВИСИ РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ

Hits: 1240

#РЕЗИДЕНТЪТ ВЪРНА РЕСТОТО ДНЕС
✅ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ, МЕДИЙНИТЕ И ДРУГАРСКИТЕ ВРЪЗКИ, НА КОИТО ВИСИ РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ
✅ ПЕТА ГЛАВА
✅ АМПУТИРАНАТА БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТИКА
✅ ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА
След като се върнах от зловещата командировка във Франция, не исках да стъпвам в хотелите на Алъшверижкови. Изпитвах неприязън към всичко, свързано с тях. Отвращението ми се засилваше и от мисълта, че раздялата ни нямаше да е толкова бърза и лесна. Макар и най-малка и неопитна, аз бях единствената, която контролираше рекламните им кампании. През последната година бях сключила договори с най-големите медийни групи, вкарах обектите им в прайм тайма на всички национални телевизии. Сутрешните блокове изнасяха студиата си в невероятната градина на един от хотелите, хитови сериали използваха техните локации за най-важните си сцени. Обичах работата, но не и работодателите си. Не бях готова да платя цената за кариерата си. Унижението, на което ме бяха подложили Маша и Врътко, не можеше да се преглътне. Спешно трябваше да открият мой заместник, а желаещите да влязат в обувките ми имаше много. Кой не би приел просто да поддържа перфектно разработена медийна схема?
Маша и Врътко бяха наясно, че вече не искам да имам нищо общо с тях, но не желаеха и да се лишат от труда им. За Алъшверижкови най-важно беше да не се развали добрата им репутация в публичното пространство. Образът на безупречни бизнесмени, който им създадох, трябваше да се запази, ако ще да струва и 300 хиляди лева на година.

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ, МЕДИЙНИТЕ И ДРУГАРСКИТЕ ВРЪЗКИ, НА КОИТО ВИСИ РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ

 

Докато аз пътувах в самолета за България, Маша и Врътко вече бяха задействали връзките си в различни политически и светски среди и бяха открили една госпожа, работеща на ръководна позиция в национална медия. Тя трябваше да продължи да лъска имиджа им, но задкулисно, тъй като не беше законно да работи втора работа. Типично в техен стил, ме запознаха с нея след близо месец. Представиха ми я като невероятен специалист с дългогодишен опит, който ще излезе на челна позиция в ПР отдела на холдинга им. Аз, от своя страна нямах нищо против. Даже много се зарадвах. Освен опита в утвърдена телевизия, новата шефка бе натрупала и връзки със съдии, прокурори, собственици на медии, служители в ГДБОП и разполагаше с оперативна информация, тъй като имаше роднина в полицейските среди и има стаж от работа в държавна институция. Познаваше се с водещи фигури от политическия и светския живот и парадираше с имената им. С тези ценни контакти много бързо спечели доверието на Маша. Към царския двор на кралицата се присъедини и напориста госпожица, занимаваща се с ПР-а на ново попълнение в редиците на партията майка – млад кандидат-депутат, което представяше и за свое гадже. Девойката беше изключително арогантна и невъзпитана и по всякакъв начин искаше да влезе в конфликт с мен. Усещаше се несигурна в компанията ми и полагаше всички усилия да ме отстрани. Госпожицата дори не подозираше, че аз отдавна искам да избягам от кралския двор. Разговорите между нас бяха нищожни, с оглед на нежеланието ми да комуникирам с нея.
Макар да бях все още малка и неопитна, имах влияние върху хората в социалните мрежи. Родителите ми са ползвали облагите на комунистическия режим, тъй като дядовците ми са заемали най-високи постове в армията и в държавно предприятие, но аз мразех партията-майка. Обвинявах комунистите в информационни завеси, задкулисие и нестихваща игра на "ваши" и "наши". Мой статус срещу тях във фейсбук доведе и до окончателната ми раздяла с Алъшверижкови. Бях си позволила да изразя мнение по обществена тема и да задам въпрос на водеща политическа фигура. На следващия ден Маша вече беше разбрала и ми вдигна луд скандал в централното лоби на един от хотелите пред погледа на двайсет човека. Питаше ме за каква се мисля и не осъзнавам ли какъв проблем съм щяла да й създам с моите размисли, от които и без това никой не се интересувал. Маша твърдеше, че са й звъняли от кабинета на партията с въпрос "Как е възможно ваша служителка да ни напада публично? Да не се повтаря!”. Отговорих й, че в същия ден е излязла фалшива новина срещу мен, в която се разказва, че съм жрица на любовта и това е изключително долно деяние от тяхна страна. Първоначално Маша сякаш отрече да има нещо общо.
Няколко часа по-късно обаче тя ми изпрати съобщение с линк към статията, в която ме изкарваха най-долния човек в България, и ме предупреди да внимавам за кой какво пиша, ако съм искала да бъда около тях. Това беше второто предупреждение. Първото бе дошло след отказа ми да се включа в корпоративния вот за кандидата за президент на партията-майка няколко месеца по-рано.
Събрах си багажа от бюрото в офиса и напуснах завинаги Алъшверижкови.
Първата ми работа, щом отворих компютъра си вкъщи, беше да проверя за колко време мога да основа сдружение в помощ на жени, жертви на насилие. Болката от опитите за сексуално посегателство на работното ми място създаде от мен чудовище, съмняващо се във всеки мъж, който ми предлага висока длъжност. Към онзи момент промените в закона за домашното насилие все още не бяха приети. За щастие, днес те вече са факт, макар и борбата за налагането им да не беше лесна. Лобистите и лидерите на партията-майка може би се страхуваха от различна сексуалност и трети пол, но не й от смъртта на десетките жени, причинена след удари от съпрузи? И сега, с оглед на всичко, което видях, чух и преживях, се чудя дали противниците на Истанбулската конвенция не вдигнаха този шум, за да прикрият кървавите следите на спонсорите на предизборните им кампании?
✅ NB: ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА. КОЙТО СЕ ПРИПОЗНАЕ - ИМА ГУЗНА СЪВЕСТ
✅ Кой се опита да заглуши Калина Паскалева и защо
✅ Следете сайта ми www.kpaskaleva.com за още от ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.