Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / В РОЗОВИЯ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ДЕЦАТА ИЗКУПВАТ ГРЕХОВЕТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ

В РОЗОВИЯ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ДЕЦАТА ИЗКУПВАТ ГРЕХОВЕТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ

Hits: 884

✅ В РОЗОВИЯ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ДЕЦАТА ИЗКУПВАТ ГРЕХОВЕТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ
✅ ЧЕТВЪРТА ГЛАВА
✅ АМПУТИРАНАТА БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТИКА
✅ ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА

С нетърпение очаквах срещата с децата на Алъшверижкови. Ръцете ми трепереха от нерви, а главата ми пулсираше. Изпитвах неописуем гняв към хотелиерското семейство. Драйфаше ми се при всяка дума от устата на Врътко, не можех да понасям присъствието му, но нямаше къде да се скрия. Маша се препичаше около басейна и се държеше сякаш около нея няма никой. Дори не отговаряше на въпросите ми, просто мълчеше и пиеше коктейла си. Аз обикалях из градината и не можех да се побера в кожата си. Такава наглост, такова безочие, как можеш да живееш с мисълта, че всичко ти е позволено? В главата ми изплува веднага образа на баща ми. Сигурна съм, че ако беше жив, щеше да причака Врътко в някой ъгъл и да му разбие физиономията. За какъв се мислеше този бивш агент на държавна сигурност? Нима не знаеше, че аз съм внучка на полковник, командвал армията в цяла Южна България, и не може да се държи с мен както с простоватите си служители.
Въртях се в кръг около металната маса и се чудех кога най-после ще пристигнат децата. Те трябваше да кацнат в близко градче с частния семеен самолет, заедно с един от музикалните изпълнители, поканен да пее на купона за юбилея.
Малко преди да седнем за обяд чух познати гласове и веднага се отправих към паркинга на къщата. От черен джип слязоха най-малкият син и голямата дъщеря на Врътко и Маша. Изглеждаха доста изморени от пътя, явно полетът е бил много ранен. Искрено им се зарадвах. За разлика от родителите им, Грета и Вито бяха честни, лоялни и верни приятели. Никога не деляха хората на бедни и богати. С течение на моята работа в хотелиерския бизнес, се бяхме сближили и те бяха единствените, на които можех да разкажа сега болката си. Щях да споделя същото и с другата дъщеря - Анжела малко по-късно. Тя пристигаше следобяд със семейството си. Посрещнах Вито и Грета и веднага се отправихме към басейна. Не се бяхме виждали от няколко седмици и си бяхме залипсвали. Бяха ми писали по телефона, че имат много да ми разказват, както и аз на тях. Грета и Вито изпитваха респект към родителите си и не искаха да ги разочароват. Винаги ги слушаха внимателно и се стараеха да изпълняват всички задачи, които им поставят.
Младото момче беше учило в най-престижното училище в Европа и се различаваше от останалите милионерски деца в България. Обичаше книгите и без проблем цитираше различни философи на семейните вечери. Беше гордостта на родителите си и те инвестираха в образованието му, надежден младеж с високи цели. Винаги е бил за пример със своята скромност и добри маниери. Не обичаше алкохола и мразеше цигарения дим. Вито нямаше сериозна приятелка, но и не беше типичният плейбой. Отнасяше се с изключително уважение към девойките, които го нападаха настървено и не се възползваше от амбицията им да се запишат в ергенското му тефтерче. Харесваше ми да си говоря с него, тъй като любопитсвото му за света ме вдъхновяваше. Добро дете. Много добро дете.

В РОЗОВИЯ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ДЕЦАТА ИЗКУПВАТ ГРЕХОВЕТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ

 

И днес, когато чета за него по вестниците, че е обвинен в пране на пари заедно с родителите си и вече повече от шест месеца е в следствения арест, изпадам в недоумение. За мен Вито винаги е бил изключително честен и различен от Врътко и Маша. Това дете учеше право и вярваше в безкористната печалба, опитваше се да се разграничи от семейния бизнес и да гради свой живот. Когато го видях на снимки в съда, ми стана много мъчно и искрено се надявах да получи справедлив процес.
И така, преди няколко години, когато го посрещнах, заедно със сестра му Грета в прекрасната градина на семейната им къща във Франция, сякаш видях светлина в моята задънена улица. Тримата се скрихме в една дървена детска пързалка и аз веднага им разказах в какъв секс скандал се опитва да ме вкара дясната ръка на майка им - Галенка. Никога няма да забравя погледа на децата на Врътко и Маша. Грета ме прегърна и очите й се насълзиха, а Вито само стисна юмрук и каза да не се притеснявам повече. Двамата ми обещаха, че моят кошмар ще приключи още днес.
Няколко часа по-късно пристигна и третото дете на Алъшверижкови - слънчевата Анжела. Тя беше най-забавният човек, когото съм срещала. Прекарваше свободното си време сред природа, обичаше животните и не понасяше светската суета. Шумните купони и нощният живот я отвращаваха. Бунтуваше се постоянно срещу мнението на родителите си и след като чу моята история, вдигна луд скандал на майка си. Не можеше да повярва, че са допуснали да бъда вкарана в секс схемите на Галенка. Маша отрече пред децата си, че е знаела за неприличните предложения, отправени към мен, което беше очаквана майчина реакция. Ексцентричната съпруга не можеше да си представи, че аз ще разкажа на децата й на какво са ме подложили през последните няколко дни. Никой не смееше да компрометира кралицата, още повече в царския й палат.
Е, аз го направих и в този ден тя ме намрази. Битката между мен и Маша Алъшверижкова стана открита. Друг е въпросът, че аз нямах желание да участвам в нея. Единственото, което исках, е да се прибера по-бързо в България и да напусна това ексцентрично семейство.

✅ NB: ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА. КОЙТО СЕ ПРИПОЗНАЕ - ИМА ГУЗНА СЪВЕСТ
✅ Кой се опита да заглуши Калина Паскалева и защо
✅ Следете сайта ми www.kpaskaleva.com за още от ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.