Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ИЛИ КАК ВИНАГИ ЩЕ ИМАТ ПАРИ ЗА РОКЛИ

РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ИЛИ КАК ВИНАГИ ЩЕ ИМАТ ПАРИ ЗА РОКЛИ

Hits: 972

РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ

ТРЕТА ГЛАВА - ПРОДЪЛЖЕНИЕ

СЕМЕЙНИТЕ ПОРОЧНИ СХЕМИ С ПОМОЩТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ И КАК ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА РОКЛИ

АМПУТИРАНАТА БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТИКА

ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА

След като изпуших пет цигари една след друга, се върнах на масата в ресторанта. За мое щастие вечеринката се разтурваше и щяхме да се връщаме към имението им. Врътко искаше да си прави нощно парти на басейна. Междувременно там се бяха настанили и Галенка, дясната ръка на Маша, със съпруга й. Тя обичаше алкохола и докато ни нямаше, вече беше достигнала градуса, в който задръжките й падат. Нямах търпение да се заключа в стаята си и да продължа да плача. Не се побирах в кожата си, бях в задънена улица и за първи път не знаех какво да правя. 

След като паркирахме колите, аз отидох до басейна, за да си взема една книга и Галенка използва момента да ми прошепне с влажните си силиконови устни "Ще се позабавляваме тази вечер, нали? Отивам да ти сипя вино." Аз й отвърнах, че съм уморена, ще остана да изпуша само една цигара и лягам. Така й направих. Веднага щом влязох в малката си спалня на приземния етаж в иначе прекрасното имение, заключих вратата и изключих звука на телефона си. Спах непробудно, а на сутринта се събудих обляна в пот. Отвъщението ми от предишната вечер ме удари отново в челото точно толкова силно, колкото и съобщенията, които прочетох. 

Галенка ми беше писала еротични смс-и. Подробно обясняваше колко възбуждащо съм й действала и как ми е подготвила много приятна изненада. 

С бавни крачки се качих по стълбите и отидох до кухнята за кафе. Там се бяха събрали асистентките и щастливо раздуваха купона от снощи. Партито на басейна беше продължило до ранните часове. Нямах сили да им вляза в разговора и отидох на басейна. 

Там открих Галенка, погледнах я с присвити очи и директно я попитах "Номерът ли сбърка снощи?" Мъжът й остана учуден от въпроса ми, а тя смотолеви в бързината "Ох, много ми е лошо, прекалих с виното. Извинявай. Не си спомням какво съм ти писала. Ти си пич, ще ме разбереш." 

РОЗОВИЯТ ОБЛАК НА АЛЪЖВЕРИЖКОВИ ИЛИ КАК ВИНАГИ ЩЕ ИМАТ ПАРИ ЗА РОКЛИ

Два дни по-късно разбрах, че Галенка се опитала да ме натика в леглото на Врътко. С пълното съгласие на Маша. 

*****************************************************

Утрините на Френската Ривиера бяха горещи и единственото ми спасение беше една желязна китна масичка с два стола с пухени възглавници в градината на имението. Тревата беше мокра през целия ден и аз ходех боса из огромния двор. Алъшверижкови не слизаха там никога, предпочитаха да се излежават на шезлонгите около басейна с пура в ръка и литри пресни изцеден цитрусов сок. Оставаха няколко дни до големия купон и някои от официалните им гости започнаха да пристигат. Най-близките им се настаняваха в къщата им и съседните до нея хотели. Броят на българите беше ограничен, голяма част от приятелите им се бяха превърнали в техни врагове и не искаха и да чуят за тях. Врътко, известен с прецакването на съдружниците си през годините, се беше погрижил дружинката му да оредее. Не че някога щеше да признае вината си публично, но всички знаехме каква е истината. Неговата версия беше, че останалите му завиждат, а не че той им е откраднал бизнеса или не им е платил комисионна. Казват, че само такива хора като него стават милионери. 

А аз се чудех като си толкова богат и тънеш в лукс, защо носиш реплики на скъпи часовници и поръчваш на бижутер да изработва имитации на бижута за жена ти, вместо да й ги купиш директно от магазина на „Картие“. Версията на Врътко беше, че никой не би предположил, че не са истински. Може би поради тази причина Маша отделяше пари от семейния бизнес чрез придворните си дами, без неговото знание. 

Малко след като си изпих кафето, Маша събра целият женски екип и сподели, че ще слезем до градчето за да си избере рокля за довечера. "Ау, колко вълнуващо!" - помислих си аз. "Дали ще ни даде по 5 евро командировъчни да си купим по едно луксозно магнитче?" 

NB: ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА. КОЙТО СЕ ПРИПОЗНАЕ - ИМА ГУЗНА СЪВЕСТ

Кой се опита да заглуши Калина Паскалева и защо

Следете сайта ми www.kpaskaleva.com за още от ПРОЕКТ #НЕИЗДАДЕНАТА КНИГА НА #НЕЦЕНЗУРИРАНАТА КАЛИНА ПАСКАЛЕВА

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.