Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Слави Ангелов с разтърсващ филм за фаталното гмуркане на водолаза Теодора Балабанова

Слави Ангелов с разтърсващ филм за фаталното гмуркане на водолаза Теодора Балабанова

Hits: 683

Тя и съпругът й се опитали да подобрят световен рекорд

Журналистът Слави Ангелов представя филм, който разказва за трагичното гмуркане на Теодора Балабанова.  “233 метра между живота и смъртта” ще се излъчи от 12:30 по NOVA на 26 септември, информира nova.bg.

Слави Ангелов с разтърсващ филм за фаталното гмуркане на водолаза Теодора Балабанова

На 24 септември 2017 г. Теодора и съпругът й Михаил се опитват да поставят два световни рекорда – за най-дълбоко гмуркане на двойка и на жена. Опитът обаче завършва фатално.

“Ще можем да видим цялото гмуркане, тъй като то е документирано с камери. Главните действащи лица са поддържащи водолази. Такъв тип дълбочинни гмуркания са много сложни. Газовете променят своите свойства в зависимост от налягането. Този въздух, който дишаме сега, на определени дълбочини, става токсичен. За 8 минути слизаш, а излизаш за повече от 330. Трябва да се изплува много бавно. Това е така, защото трябва да се предпазиш от кесонна болест”, каза в ефира на „Здравей, България” Ангелов.

По думите му нещата са се объркали на 42 -ия метър на връщане. Там газовете, които дишат, трябва да сменят през 3- 5 метра. Теодора започнала да става неадекватна и се нагълтва с вода. Малко хора знаят, че при аутопсията й се оказва, че тя е била болна от скоростечен рак. Оставали са й 2-3 месеца живот”, поясни журналистът. И допълни, че се е запознал с мъжа й, защото е искал да разбере какво се е случило.

Слави Ангелов коментира и нападението срещу него, което беше извършено през март тази година.

„МВР и прокуратурата вложиха доста усилия. Може да се каже, че цялата картина на побоя е изяснена. Не знам кой от двамата задържани ме е бил с желязо по врата и кой по лицето. Бях наказан за това, че съм си свършил работата. Това, което се случи на мен е нищо в сравнение с това, което се случи на Милен Цветков. Използвам случая да попитам защо убиецът му не е вече в затвора? Защо правосъдието в  България е толкова бавно?”, пита журналистът.

Източник: nova.bg

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.