Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Борисов разпореди НСО да свали охраната от Доган и Пеевски

Борисов разпореди НСО да свали охраната от Доган и Пеевски

Hits: 94

По разпореждане на премиера Бойко Борисов днес се свиква извънредно заседание на междуведомствената комсия, която определя кой получава охрана от НСО, съобщава clubs.bg. Главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са били инструктирани да вземат решение да се свали охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това бе съобщено от вътрешния министър Младен Маринов. Малко след това Нова телевизия обяви, че според нейни източници, Доган и Пеевски сами поискали да се откажат от услугите на НСО, която ги пази от години.

Борисов разпореди НСО да свали охраната от Доган и Пеевски
Снимка: Пресцентър МС

По думите на министър Маринов за това ще бъде информиран и шефът на НСО ген. Красимир Станчев, който вчера подаде оставка, но все още не е издаден президентски указ за неговото освобождаване. Ген. Станчев е уведомен и ще се присъедини за вземане на решението, каза главният комисар на МВР Ивайло Иванов.

С началото на брифинга на полицията от правителствената информационна служба изпратиха съобщение, в което се казва, че премиерът е призовал за незабавно свикване на междуведомствената комисия:

"Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО. Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски."

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.