Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / СКАНДАЛ! Подигравка с домашното насилие в “Шоуто на Николаос Цитиридис”

СКАНДАЛ! Подигравка с домашното насилие в “Шоуто на Николаос Цитиридис”

Hits: 416

Екипът на SAVE HER  подкрепя жените, жертви на насилие, като им осигурява сигурно пространство, където да споделят своята болка и проблемите, с които се сблъскват. Тук жените могат да получат адекватни насоки за действие, както и психологическа и юридическа помощ.

Всички в екипа работят изцяло на доброволен принцип, като сред нас има психолози и юристи, които подпомагат жените в техните стъпки за излизане от порочния кръг на домашното насилие.

СКАНДАЛ! Подигравка с домашното насилие в “Шоуто на Николаос Цитиридис”

SAVE HER е място за всички онези, които са в цикъла на насилие и се чувстват изгубени. Но това е и място за всички онези, които са прекъснали този цикъл и са готови да помагат на другите. Това е място, в което взаимопомощта е принцип, претворен в действие, а доверието е основата, върху която се гради системата на SAVE HER!

Екипът на SAVE HER изпрати отворено писмо, в което излага притесненията и позицията си във връзка с материали в “Шоуто на Николаос Цитиридис”. Публикуваме го без редакторска намеса. 

До г-н Флориан Скала, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group, Съвета по електронни медии, Омбудсмана на Република България, Комисия за защита от дискриминация, българската общественост

СКАНДАЛ! Подигравка с домашното насилие в “Шоуто на Николаос Цитиридис”

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми дами и господа,

Ние от Сдружение "Сейв Хър БГ" искаме да изразим огромното си нестихващо безпокойство породено от видео материал, излъчен в шоуто на Николаос Цитиридис на 25.06.2020г.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2674035016215771&id=102684831265502&sfnsn=mo&d=n&vh=e

В краткото видео са отправени не една и две обидни за дамската половина от обществото асоциации, грозен дискриминационен хумор и квалификации, които бихме подминали като неприятни, докато не се стигне до кулминацията на видеото, а именно "книгата" със заглавие "Как да бием жена си без да засягаме важни органи" !!! На нас ни е трудно дори да го изречем или напишем, но за съжаление се налага! Не можем да си представим, че през 2020г, когато бележим отрицателни рекорди в броя на жените, пребити и убити в дома си, когато се борим със зъби и нокти да заклеймяваме насилието над жени, въпреки липсата на политика или помощ от държавата, се явява един млад, образован мъж в национален ефир да превърне тази болезнена за всички нас тема в една дебелашка шега. И забележете, я затвърждава със случайни минувачи, които с гордост заявяват, че вече са много добри в този тип бой над жени. Срам, срам, срам. На това ли искате да се смеят зрителите? Това ли ще научите младите момчета, които ви гледат? Така ли виждате ролята на вашите майки, сестри, дъщери в българското общество?

СКАНДАЛ! Подигравка с домашното насилие в “Шоуто на Николаос Цитиридис”

Имате ли изобщо идея как биха се почувствали в този момент стотиците хиляди български жени, които по статистика са били жетва на насилие в някакъв етап от живота си? Аз ще ви кажа-в нашата група има повече от 450 души, много жени, които са оживели като по чудо след побой, много близки на жени, които не са оживели. Всички те са омерзени и погнусени. Ние от Сейв Хър БГ настояваме за извинение от екипа и водещия на предаването за дискриминацията и обидите към жените на България. Призоваваме също така всички отговорни институции да предприемат съответни мерки съобразно своите отговорности и възможности!

 

Екипът на SAVE HER BG 

29.06.2020г

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.