Начало / МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ / „ИСКАМ ДА БЪДА ДОБЪР,ИСКАМ ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН,ИСКАМ ДА БЪДА ЛИЧНОСТ!“

„ИСКАМ ДА БЪДА ДОБЪР,ИСКАМ ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН,ИСКАМ ДА БЪДА ЛИЧНОСТ!“

“Това е мотото на проекта „Добротворчество“, който ние, Ученическият съвет на Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, гр. София, спечелихме в конкурса „Младежки свят и доброволчество“ на Столична община, и който представихме на откриването на най – голямото модно събитие в България - Софийската седмица на модата 2018.

Изработените от нас по проекта авангардни костюми и аксесоари от рециклирана хартия и еко материали предизвикаха очакван интерес у гостите на събитието.

Ние се чувствахме прекрасно през цялото време, подкрепяни от организаторите на събитието.

Участието ни в Sofia Fashion Week SS 2018 е безценен опит за развитие на префесионалните ни качества в областта на фризьорството и козметиката, както и за подобряване на уменията ни да работим в екип и в реална работна среда.

Една впечатляваща и незабравима вечер, в артистична атмосфера на модели, дизайнери и коафьори, звезди от шоу бизнеса и съпричастна публика!”

Това сподели Мариета Гигова, директор на Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, гр. София, която има голям опит в управление на институции в системата на училищното образование, минути след откриването на Sofia Fashion Week SS 2018.

Проектът се осъществява от 30 доброволци, членове на Ученическия съвет и от клубовете по фризьорство и козметика в училището, всички на възраст от 14 до 18 години. В него участват и петима родители. Наши партньори са районна администрация „Изгрев“ и Детска градина № 165 „Латинка“.

Проектът “Добротворчество” е финансиран чрез участието на училището в конкурса „Младежки свят и доброволчество“ на Столична община, където спечелиха първото място в категорията: „Младежко доброволчество”. За организаторите на София Фешън Уик беше изключително удоволствие да представи моделите, които децата изработиха специално за официалното откриване. В есенното издание на най-големия моден форум в България учениците от Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, гр. София ще представят цялостна колекция.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.