Начало / Вярвам в теб / Кауза #СложиКРАЙ / Вярвам в теб - кауза #СложиКРАЙ

Вярвам в теб - кауза #СложиКРАЙ

Hits: 36

Вярвам в теб - кауза #СложиКРАЙ

Няма да пиша десетки редове с глупости. 

Ще ви кажа само няколко неща - домашното насилие над жени в България е толкова често срещано, колкото дете, искащо сладолед.

Психическият тормоз е ежедневен и трае години, дори и след развод. Чувството за собственост на балканеца върху жената остава почти до смъртта. Белезите и травмата - завинаги. Притъпени, но неизличими. Закони в България има, но престъпление трудно се доказва. При изнасилванията е неговата дума срещу твоята. Обществото казва - "Какво блудство, нали му е жена?"

Ако съседите видят битов скандал между съпрузи, ще се скрият и ще си кажат - "Не е наша работа, ще се оправят и после ние ще сме криви!".

Тук ще ви представям истории на жени, които са били и все още са жертви на домашно насилие.

Защо ли?

Защото за тази тема трябва да се говори. Мен ако питате даже трябва да се крещи, тъй като обществото ни все още е робски настроено и вярва, че заслужава това, което му се случва. Но не! Никой не заслужава да живее в страх за своя живот или на детето си.

#ОтвориОЧИ

#СложиКРАЙ

 

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.