Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Сблъсъци с полицията белязаха третия национален протест

Сблъсъци с полицията белязаха третия национален протест

Hits: 142

В специално извънредно съобщение малко след  полунощ директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев  информира, че за вчерашния протест е имало разрешение от Столичната община единствено за провеждане на действия на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ.

Сблъсъци с полицията белязаха третия национален протест

"Затова случилото се пред сградата на Народното събрание - стратегически обект от значение за националната сигурност, са нерегламентирани действия, целящи единствено ескалация на напрежението“, каза още той.

„В този смисъл усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред“, информира  Хаджиев.

Той сподели още, че към момента на изявлението му има един задържан за носене на забранени предмети и призова всички граждани да се съобразят със законоустановения ред.

Сблъсъци с полицията белязаха третия национален протест

Кадри: Нова Тв

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.