Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Разбиха контрабанден канал за износ на цигари в Пловдив

Разбиха контрабанден канал за износ на цигари в Пловдив

Hits: 88

Престъпна схема за  износ на нелегални цигари за Европа разкриха служители на Икономическа полиция в Пловдив, информира БНР.

Проверката е започнала след получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие.

Разбиха контрабанден канал за износ на цигари в Пловдив

В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" в Пловдив, в момент на изпращане на пратка, е заловен 33-годишен плевенчанин с инициали  И. М. И.  Той е управлявал микробус "Фолксваген Транспортер", в който са открити  4 броя палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане. В заключени метални кутии старателно били скрити картонени кутии с цигари от известна марка с български акцизен бандерол.

Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, в които се съдържали 170 хиляди къса.

За случая е уведомена пловдивската митница и прокуратурата, а автомобилът, натоварен със стока, е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред.

От Икономическа полиция започват проверка по преписка за установяване на данните от престъплението.

снимки: Пресцентър на ОД на
МВР-Пловдив

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.