Начало / НОВИНИ / ЗА ЖИТЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ И ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ НА НИКОГО

ЗА ЖИТЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ И ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ НА НИКОГО

Hits: 64

Коментар на редактора

ЗА ЖИТЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ И ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ НА НИКОГО
Днес е лесно да обвиняваме.
Лесно е да търсим своето оправдание в чуждите грешки.
Лесно е да ровим в чаршафите на другите. Сексът винаги се е продавал - няма особено значение дали се е случил или не. Докато истината излезе, много хора са повярвали в лъжата. Милиони таблоидни заглавия по света са разваляли нечии семейства или кариери. И това няма да спре, защото така работи машината.
Лесно е да сме революционери. Модерно е да си различен. А и така понякога се ражда нещо полезно за всички.
Лесно е и да си затваряш очите. Колкото и да е силна една буря, все някога ще отмине.
Лесно е да се възползваш от ситуацията. Трябва само да се закрепиш за правилния човек в правилния момент. Докато се провери дали наистина вярваш в определена кауза, ще си извлякъл позитивите. Или негативите. Отново зависи от ситуацията.
Лесно е да мразиш. Живеем във време, в което любовта не струва и пукната стотинка и положителните емоции, било то романтични или не, не са на почит.
Ако преди години в музиката се пееше за чувства, днес тя е посветена на предмети. И не говоря за чалгата, защото това е имитация на изкуство.
Лесно е да си известен. Нужен е клип във фейсбук, статус, цитиран в медиите и си в светлината на прожекторите. За жалост - те са китайски, не се знае кога ще угаснат.
Лесно е да имаш банкетни приятели. Всеки обича да пие и да яде. Ако е безплатно още по-добре. На маса се раждат идеи за бизнес. Било то и инфлуенсърски. Носи лесни пари, които не се облагат с данък. За нощния труд в спалнята не говорим. Там тарифата е по договорка - може да бъде и под формата на услуга.
Лесно е да съсипеш някой през телевизионния ефир. Макар лицата на герои от предавания да биват луксозно опаковани в красиви визитки, идва ден, в който редакторът се е събудил в лошо настроение и е решил “Ей на тоя днес ще му разкажа играта, защото зверски ме дразни. Нали и без това си е продал г*за.”. Ако ме питате дали на мен ми се е случвало - да, и от двете страни - и като участник, и като редактор. Както ми се е случвало и да прикривам някои неприятни качества на герой, защото не е нужно да се показват всички кирливи ризи.
Днес най-трудно е да си честен пред себе си. Да си отговориш на едни прости въпроси - аз винаги ли постъпвам по съвест и имам ли изобщо такава, аз винаги ли съм добър и честен човек или понякога послъгвам, минавам ли метър, когато мога... И все такива приятни неща, за които май гледаме да не мислим.
Трудно е да имаш истински приятели.
Трудно е да имаш нормална връзка, защото самият ти вече не си нормален. По една или друга причина времето е изкривило моралния ни поглед.
Трудно е да имаш чисти бизнес отношения, защото всеки иска да “лапне” повече за себе си. Сега е особено модерно да е от европроект. Аз дори не знам къде се гледат и избират тези еврофондове. В нито една секунда не съм си помисляла да кандидатствам по европрограма. Но познавам много хора, които са. Техен избор, тяхно право.
Трудно е да мислиш.
Трудно е да създадеш.
Трудно е да устоиш.
Трудно е да не се изкушиш да продадеш каузата си.
Трудно е да живееш достойно.
Е, аз не вярвам на никого. И не искам да вярвам. Колкото повече знаеш, толкова повече ти се иска да избягаш от действителността, да сътвориш свой паралелен свят, в който само ти решаваш кое е трудното.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.