Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Марката на шапката го издава

Марката на шапката го издава

Hits: 1842

Никой провокатор не иска и не дава да го снимат. При това няколко пъти. Не съм убедена, че агресорът е знаел, че жената е журналист. Името й е популярно в среда, която не кореспондира с уличното насилие. Видимо, този е част от ултрас на футболна агитка - издават го няколко признака:
1. Тази марка на шапката му е популярна в конкретна футболна агитка - предполагам полицията знае това, както го знам аз
2. Маниерът с избутването на телефона също е характерен. Другите признаци оставам за себе си. Марката на шапката го издаваНе ми стана понятно защо никой не дръпна шапката или поне маската на младежа. По лицевото разпознаване от толкова много камери бързо щеше се разбере кой е. Вероятно и толкова бързо кой го е изпратил. Гледайки всички видеа, се вижда каква е била целта на посещението на конкретната група момчета. С оглед на настоящата обстановка в страната и протестите, също е ясно какъв е трябвало да бъде резултатът. Постигнат е.
Най-страшното е, че това противопоставяне на стачкуващи и нестачкуващи започва да придобива животински измерения. Физическите и психическите разпри са чудовищни. А медиите и всички фейсбук активисти спомагат за тяхното случване.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.