Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / БОРИСОВ: СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ИДВАТ ПРИ НАС

БОРИСОВ: СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ИДВАТ ПРИ НАС

Hits: 0

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на първата копка на сградата на българския суперкомпютър в "София техпарк". Суперкомпютърът ще бъде част от Европейската мрежа EuroHPC. На събитието присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, еврокомисарят Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на организациите партньори в консорциума "Петаскейл суперкомпютър – България".

БОРИСОВ: СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ИДВАТ ПРИ НАС
Премиерът Бойко Борисов с директора на Дирекция "Свързаност" в ЕК Роберто Виола

,,От най-изостаналите вече сме водещи не само на Балканите, но и в тази част на Европа, защото, както знаете, само пет такива супер компютъра има. Тук ще има офиси на Световната банка, утре откриваме немски завод в Пазарджик. В цял свят знаят колко сме добри и малко да се отпуши икономиката, всички ще искат да дойдат при нас'', коментира премиерът Бойко Борисов пред журналистите.

 

 

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.