Начало / НОВИНИ / НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО НИ ДАВА ЕС ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА COVID-19

НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО НИ ДАВА ЕС ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА COVID-19

Андрей Новаков ще отговаря за европейското законодателство, което позволява на страната ни да получи още 692 млн. евро към вече действащите оперативни програми. Българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ е съвносител и преговарящ за промените в регламента за целия Европейски съюз.

НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО НИ ДАВА ЕС ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА COVID-19

По предварителни изчисления на Европейската комисия България получава над половин милиард евро към европрограмите от настоящия програмен период чрез инструмента на ЕС за преодоляване на последиците от кризата REACT-EU.

Средствата са за преодоляване на негативните последици от световната пандемия.

Те ще бъдат насочени към предприятия, фирми, публични институции.

Средствата ще са на разположение през 2021 г., но искането на Новаков е страните-членки да могат да ги възстановят и със задна дата. Тоест България да може да финансира такива проекти със собствени средства и да възстанови 100% от разходите за тях на по-късен етап. Изискването е те да бъдат конкретно за преодоляване на икономическите ефекти от пандемията и да са в синхрон с водещите приоритети за насърчаване на МСП, дигитализация, Зелена трансформация.

НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО НИ ДАВА ЕС ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА COVID-19
Андрей Новаков

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.