Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / ЯКО, АМА ДРУГ ПЪТ

ЯКО, АМА ДРУГ ПЪТ

ЯКО, АМА ДРУГ ПЪТГледах “интервюто” на Миролюба Бенатова с ген. Мутафчийски, след гръмките заглавия от снощи в различни сайтове. Той си изпусна нервите, видно е. Да помислим защо се стигна до това, без да се ангажирам да го защитавам :
1. Интервюто беше манипулативно монтирано, думите на генерала скачаха, картинката също - не веднъж. На няколко пъти Мутафчийски беше много запален в думите си, но не се разбра защо - липсваше първата част от коментара му.
2. Бенатова задаваше въпроси, свързани със сигнали, които не обясни как и къде е получила.
3. Бенатова се държеше нагло, просташки и с типичния й арогантен маниер, демонстриран години наред - казвам го и с оглед на личния си контакт с нея преди години в Акадамията по разследващата журналистика на 168 часа. Тогава опита да ме унижи пред всички студенти, но дори младежите бяха потресени от поведението й.
4. Ако целта й е била да разбере дали се изискват PCR тестове при влизане в болница, можеше да отиде в четвъртък сутринта на редовния брифинг, който НОЩ дава и да попита. Провокацията й беше явна, безспорно.
5. Не стана ясно какво са си казали Бенатова и ген. Мутафчийски преди финала, в която докторът си изпуска нервите и това доведе до обидни коментари за работата му в социалните мрежи.
С интерес бих гледала суровия материал на “интервюто”, защото при така излъченото видео остава убеждението, че Бенатова не е искала да извлече важна за обществото информация, а да злепостави ген. Мутафчийски. Беше използвала кадри за покритие с цел замазване на положението, но не се получи. И това е видно дори за всеки начинаещ репортер, монтирал дори една обикновена анкета.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.