Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / Безплатен хероин срещу глас

Безплатен хероин срещу глас

ГРАДСКА ЛЕГЕНДА ЗА БЕЗПЛАТНО “КАФЕ” - ХЕРОИН Безплатен хероин срещу гласСРЕЩУ ГЛАС, ЗА КОЯТО НИКОЙ НИКОГА НЕ ПОПИТА
Гледам едно интервю. Водещият мълчи звучно. Не се е подготвил с историята, която се разказва на улицата много отдавна. Не му се случва за пръв път.
Слуша без да пита преди години коя жена обикаляше и обещаваше паркове и градинки, скейтборд площадки на хората, рейсове на определена група хора.
Коя беше жената, която ходеше на среща с наркобосове, които днес се водят безследно изчезнали, и сключваше сделка за разпъване на  чадър над продажбата на дрога при победа. Имам и един друг въпрос - получаваха ли в същия този период наркоманите безплатни 15-и (доза хероин), ако гласуват с правилната бюлетина?
Имам и още един въпрос - когато някой ти върши мръсната работа, всичко наред ли е, а когато ти откаже - атаката е най-добрата ти защита?
И последно - когато не питаш, а само слушаш - погазване на свободата на словото ли е или автоцензура в нечий интерес?

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.