Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

Днес не мина вота на недоверие. Очаквано и логично. Не вярвам да има интелигентен човек, който да смята, че днешното БСП е нещо по-различно от предишното БКП. Една от причините за вота била мръсният въздух. Понякога е мръсен, не отричам. Както не отричам и че много от публичните псевдо еколозите за себе си използват “чисти” коли, а за работниците - такива дето и в Индия сигурно не можеш да видиш. Аз съм ходила из Европа, и там в определени квартали на столиците е същото, ако не и по-зле. Ама важното е пред хората да сме био, нали? КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?


Знаете, че ходих до Чернобил преди няколко години. Знаете, че бях в музея в Киев заедно с ветераните, гасили пожара след аварията в електроцентралата през 1986. Знаете, че съм виждала там карта на България, в която е отбелязано, че заради информационната завеса от БКП и другарите, начело с Живков, страната ни претърпява два пъти замърсяване с радиация. Знаете, че българските журналисти са били заключвани в редакциите, за да не изнасят информация колко всъщност са опасни последиците след аварията. Знаете, че въпреки това децата са изкарани на манифестация на 1 май. Знаете колко голям е бумът на рак в България сега, нали? И най-вероятно имате по един загинал близък от тази коварна болест. Ще ви покажа снимки от музея на Чернобил в Киев. Там историята на аварията, заедно с причините не само, че не е скрита, ами водят децата от училище, за да ги запознаят подробно с нея. Нали разбирате, че не съм чакала да видя специално училищен клас - случайно с

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

е засякохме и фотографът Дориян Тодоров снима.
Той направи кадрите и в Припят - в детската градина и по опустелите улици. КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?


Сега ще обясня и защо пиша всичко това.
Днес червената лидерка пак дрънкаше нещо и от парламентарната трибуна и от протеста пред НС. От БСП не обичат да са в опозиция, не пропускат да яхнат протест и да се изтъкнат колко могъща и добра партия са. Друг е въпросът кой им вярва, не останаха много от живите им подръжници, живеещи в миналото на преди 89-та. Само че историята не може да бъде пренаписана. Другарите никога няма да понесат отговорност за зверствата, които са причинявали, защото както се чу снощи в един запис с един военен човек - за минали неща никой не носи отговорност, а и като няма такава длъжност днес, съвсем няма кой да се накаже. Е, за последиците от аварията в Чернобил и информационната завеса в България има документи и много научни трудове. Има и некролози.

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

 

КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

Но вие искате да се върнете пак на власт нали, червени другари? За да възобновите кошмарните години, в които всеки правеше каквото си иска, стига да се отчита, на когото трябва. И това, че намираха трупове от убийства къде ли не от разпределения на наркобознеса, не беше проблем за вас? Това, че сивата икономика беше в разцвет, също? Днес има шанс образованите да изкарват добри пари по честен начин и не мисля, че те ще са съгласни далавераджиите да живеят по-добре от тях. Или глупаците, които трудно си пишат дори името, но са горди собственици на палати.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.