Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / ДЕЦА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ 2 МИНУТИ МОЖЕ ДА СИ ЗАГУБИТЕ ЖИВОТА

ДЕЦА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ 2 МИНУТИ МОЖЕ ДА СИ ЗАГУБИТЕ ЖИВОТА

❗️❗️❗️ДЕЦА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ 2 МИНУТИ МОЖЕ ДА СИ ЗАГУБИТЕ ЖИВОТА ❗️❗️❗️
Снощи излязох да си заредя гориво в колата до бензиностанция на бул. “България” в София в посока център и направих обратен за да се прибера към вкъщи. Имаше спрени кола и камионче до мантинелата на аварийни. Не беше станала катастрофа, предполагам поправяха нещо. В тъмното не успях да видя добре. Намалих и не можах да повярвам какво видях 20 метра по-надолу - 5 ДЕЦА, ПРЕСКАЧАХА МАНТИНЕЛАТА ЗА ДА ПРЕСЕКАТ бул. “България”. Още две бяха вече на платното, готови да направят същото. Облечени в черни якета. Не се виждаха тези деца в тъмното. Още повече, ако караш малко по-бързо. А на този булевард е разрешено да се движиш със 70 км/ч. ДЕЦА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ 2 МИНУТИ МОЖЕ ДА СИ ЗАГУБИТЕ ЖИВОТАМалки калпазани, това е изключително БЕЗОТГОВОРНО от ваша страна и ОПАСНО. Аз карах с 50 км/ч в този момент, само защото се бях забляла в ремонта, но ако бяхте изскочили пред колата ми, можеше да се случи нещо ужасно и аз нямаше никога да мога да си го простя.
За последните дни инцидентите са няколко. Едно дете почина.
Може би ако не се беше случило на мен снощи, нямаше да отправя този призив. И толкова много се изплаших, че часове наред треперих. Не пресичайте така. Има огромни подлези, има пешеходни пътеки. За да спечелите две минути, може да си погубите живота!
А към вас родителите, също ще отправя апел - възпитавайте децата си да живеят по правилата, защото най-големите бели стават за секунди.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.