Начало / ВАЖНО ЗА ДЕНЯ / #ДозаЩастие

#ДозаЩастие

Доза Щастие

от Калина Паскалева

#ДозаЩастие#ДозаЩастиеАко не я познавах, щях да го изгледам по-лесно.
Ако не знаех, че това е истинска история, щях да гледам без буца в гърлото през цялото време. Има много филми, в които сюжетът се развива около наркомани. НО ТОЗИ Е ТОЛКОВА РЕАЛЕН, КОЛКОТО НИКОЙ ДРУГ.
Ако не бях виждала Валентина Каролева ръка за ръка с майка й в борбата срещу пипалата на коварната дрога, може би нямаше да ми повлияе толкова силно. ЗАЩОТО ТЯХНАТА МИСИЯ ЗАПОЧНА ОЩЕ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ.
“Доза щастие” вдъхновява и показва, че дори и най-мрачният тунел има изход. Стига да имаш воля, да имаш сила и ръцете на хора, които искат да ти помогнат. Защото тези, които те повличат към дъното винаги са в пъти в повече. И те не те пускат доброволно.
Когато видях Весела Тотева накрая, се разплаках, защото нея вече я няма. Исках да мога да й се обадя или да й пиша, както когато прочетох книгата й “Падение и спасение” и заедно направихме дискусия сред ученици. Исках сега да й кажа, че този филм изпълни мисията си. И сега, докато гледах, чувах гласовете на децата от залата, които всеки път викаха щом главната героиня посегнеше към спринцовката.
Разтърсващ, мотивиращ, изключително поучителен и задължителен за гледане.
Светло да ти е горе, Веси!

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.