Начало / Вярвам в теб / Кауза #СложиКРАЙ / Мис София 2018 Марина Георгиева подкрепя каузата #сложиКРАЙ

Мис София 2018 Марина Георгиева подкрепя каузата #сложиКРАЙ

"Най-естественото човешко право е свободата. Човек има право на личен избор - как да живее, с кого да общува и какво ще позволи да му се случи. Всеки избор носи последствия. Когато бях на 13 години често посещавах едно рапърско заведение във Варна. Един ден група непознати момичета, по-големи от мен, дойдоха до масата ми и ми казаха "Излизай навън или ще те изкараме на сила!". Никой от "приятелите ми" не успя да реагира и да ме помогне. Пребиха ме без причина, бяха взимали някакви медикаменти според мен, и ме оставиха. Притеснявах се да споделя на родителите си, но бях толкова изплашена да не ми се случи отново, а и проскубаната ми коса и синините щяха да издадат случката. Не бях сериозно наранена, но емоционалната травма беше огромна. Жалбата в полицията не помогна, момичетата ме намериха в социалните мрежи и запчонаха да ме заплашват.

Мис София 2018 Марина Георгиева подкрепя каузата #сложиКРАЙ

Благодарна съм до някаква степен за това, което се случи, защото за мен това беше знак, да избягам от хората, с които тогава общувах. От тогава много подбирам приятелите и партньорите си и винаги имам едно наум какви места посещавам и с кого. Ролята на жертва също е личен избор. Затова след 3 месеца криене в къщи, аз избрах да съм силна и осъзната и да бъда обкръжена от хора, на които вярвам и с които се чувствам сигурна.

Моят съвет към жените подложени на домашно насилие е да не правят избора да остнанат жертви. Вярвам, че никога Господ не ни дава по-големи изпитания от това, което можем да понесем. Урокът от такива травмиращи и тежки изживявания е да се научим да обичаме себе си и да се погрижим за собственото си физическо и психическо здраве. Винаги има кой да ни чуе и винаги има изход, стига да си готов да направиш крачката към него. Потърсете помощ и продължете напред по-силни и уверени!"

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.