Начало / КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР / "Единствената" или последната любов. Коя предпочиташ да бъдеш?

"Единствената" или последната любов. Коя предпочиташ да бъдеш?

Днес темата е посветена на ЛЮБОВТА! Онази, която така те разтърсва, че сякаш през теб е преминала най-силната и страшна буря. Онази, която измива всички предишни спомени. Онази, която те държи буден по цяла нощ. Онази, която те кара да забравяш дали си изключил ютията. Онази, която помниш. Дори след десет години. Онази, която те вдъхновява. Онази, която те вади от зоната на комфорт. Онази, която отричаш пред всички, защото се страхуваш да не изчезне. Онази, която не сваля усмивката от лицето ти. Онази, която не ти се случва когато си на двайсет. Онази, която те кара да бъдеш в постоянна борба между сърцето и разума. Онази, заради която си готов да умреш.

Казват, че любовта е смисълът на живота. Също и че е единствена.

Не, не е. Любовта преминава през нас няколко пъти. И има различни лица. Не е единствена, но може да е последна. Сърцето има своя лимит. Всеки, който се докосне до него, взима по-малко. И си тръгва, когато се насити. Любовта е опънат ластик. Пусне ли го единият, болката остава при другия. Спомените са за двамата. И всеки избира в какво да ги превърне - в красиви картини или грозни белези.

Ти кое предпочиташ да бъдеш “единствената” или последната?

П.С: Текстът е посветен на емоцията, която изпитах след представянето на книгата на Георги Бърдаров “Аз още броя дните”.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.