Начало / НОВИНИ / Премиера на филма “Откраднато детство”

Премиера на филма “Откраднато детство”

КПремиера на филма “Откраднато детство”алина Паскалева и Ваня Джаферович пътуват 25 години назад във времето, за да разкрият истината за войната в Босна и Херцеговина.

След дълги години живот на чужденец, Ваня се връща в родното си място, за да се потопи в болезнените спомени и  веднъж завинаги да ги пребори.

Филмът “Откраднато детство” разказва за разрухата, която войната оставя след себе си и трагедията, сполетяла едно 9 годишно момче.

Премиерната прожекция на филма е  на 22.02, от 19 часа в кино “Одеон”.
На малкият екран можем да го гледаме в събота, 24.02, в предаването на Мартин Карбовски “Карбовски: Втори план”.

Премиера на филма “Откраднато детство”Ваня Джаферович сподели, че по време на войната баща му е бил оператор в Хърватската национална телевизия и е имал заснети около 100 часа кадри от тази война. В чест на баща му, починал през 2012 година, Ваня решава да разкаже своята история и да предостави кадрите, с които разполага.

Автор на филма е Калина Паскалева, оператор Славян Стойчев, режисьор по монтажа Мико Теллалов, продуцент Studio Charlie Films.

Автор Калина Паскалева

Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и журналистика в София. Работи като телевизионен репортер. Занимавала се е с разследваща журналистика във вестниците "168 часа" и "24 часа" две години, води своя рубрика във вестник "Уикенд". Определя себе си като циничен егоист и твърди, че не се вълнува от хорското мнение, а слуша единствено сърцето си.